Nova Line

NOVA Line

​Volledig nieuw in 2014 is de completering van de Starline NOVA zwembadlijn. Afgelopen jaar werd het compacte NOVA 60 bad van drie bij zes meter al geïntroduceerd. Het allereerste zwembad van de nieuwe generatie Starline Monoblocks.

De NOVA Line is nu compleet met in totaal vier prachtige zwembaden in verschillende afmetingen.

Het Starline ontwerpteam bracht voor deze lijn het concept ‘zwembad’ terug tot de essentie. Met als resultaat strakke lijnen en hoeken en vrijwel geheel verticale wanden. De NOVA zwembaden ademen een puurheid en elegante eenvoud uit. De NOVA Line is een zwembadlijn geworden van een absoluut natuurlijke schoonheid.

Starline Nova Line kenmerken

Zeer esthetisch door strakke belijningen en scherpe hoeken
Een hoge waterlijn tot aan de randtegel
Diverse optionele design inlooptrappen

NOVA design inlooptrap

Voor het compacte model zwembad NOVA 60 kunt u kiezen voor de gelijknamige NOVA trap. Deze trap is uitsluitend bestemd voor dit model. Het heeft strakbelijnde traptreden over de hele breedte van het bad. Er is tevens de mogelijkheid LED-verlichting subtiel te verwerken onder de treden. Het effect is een luchtige en ruime uitstraling. Deze optie geeft dit bad allure en laat het visueel ruimer ogen. Daarnaast biedt deze trap de mogelijkheid voor een onzichtbare afwerking van een automatische Roldeck zwembadafdekking.

De NOVA inlooptrap nfungeert tevens als Roldecknis voor een ondergronds afdekkingssysteem. Dit levert een enorme ruimtebesparing op en maakt dit bad revolutionair! Een nis achter het bad, normaal gesproken nodig voor een onzichtbare afwerking van een zwembadafdekking, is nu niet meer nodig. Daarnaast is het Roldecksysteem goed bereikbaar omdat de trap gewoon open kan.

Zwevende design trap

De grotere NOVA zwembaden, NOVA 80, 100 en 120, zijn uit te rusten met een zwevende trap. Deze exclusieve trap is vervaardigd uit het prachtige materiaal Corian. Deze harde marmerachtige kunststof in een egaalwitte, opaque kleur geeft een clean en sprankelend effect. De Corian trap is naar gelang uw wensen redelijk flexibel te plaatsen aan alle zijden van het bad.

Een hoge waterlijn

Afhankelijk van de grootte van uw gewenst NOVA zwembad is het bad uitgerust met één of twee skimmers. Deze is subtiel geïntegreerd in de badvorm. Door deze innovatieve skimmer kan een hogere waterlijn gerealiseerd worden zonder gebruik te hoeven maken van een buffertank. Het zwemwater loopt vrijwel geruisloos door het filtersysteem. Het wateroppervlak bevindt zich direct onder de randstenen.

Watercirculatie

De innovatieve onzichtbare plaatsing van een aantal inspuiters is dusdanig dat het zwemwater optimaal circuleert. Het water wordt van onder de trap het bad ingespoten om via de bodem over de lengte van het bad uiteindelijk naar boven te komen. Inspuiters aan de korte zijde van het bad stuwen het water weer richting skimmer die vervolgens het water aan de oppervlakte weer aanzuigt.

Formaten

De Starline NOVA Line bestaat uit vier zwembaden in verschillende afmetingen.

NOVA 60 : 6 x 3 x 1,5 m.
NOVA 80 : 8 x 4,10 x 1,5 m.
NOVA 100 : 10 x 4,10 x 1,5 m.
NOVA 120 : 12 x 4,10 x 1,5 m.