Dynamic-line

Zwembadverwarming

Niets is prettiger dan zwemmen in water met een aangename temperatuur. Een groot voordeel is dat u langer gebruik kunt maken van uw zwembad, onafhankelijk van het klimaat. Er zijn diverse manieren om een comfortabele watertemperatuur te bereiken. De keuze van verwarmingsmethode is afhankelijk van specifieke factoren op uw locatie. Starline Zuid-Holland biedt voornamelijk duurzame verwarmingstechnieken welke kostenbesparend en energiezuinig zijn. U haalt dus hoe dan ook meer rendement uit uw zwembad.

Duurzaam water verwarmen

Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren om zwembadwater te verwarmen. Starline richt zich sterk op duurzame en energiebesparende manieren van verwarmen. Welke methode van verwarmen kiest u? Een prettige watertemperatuur is ongeveer 27ºC. U kunt deze temperatuur bereiken en/of behouden op verschillende manieren. Welke methode u hiervoor kiest hangt af van uw wensen en budget. Een aantal methoden zorgen voor een kostenbesparing waardoor u uw investering zult terugverdienen. Daarnaast kan de keuze afhankelijk zijn van andere factoren. Heeft u bijvoorbeeld veel ruimte in uw tuin of op een plat of schuin dak, dan is de Heat Pipes constructie wellicht een goede en duurzame oplossing. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om bepaalde methoden te combineren. Starline Zuid-Holland kan u daarin adviseren.

Zonnecollectoren

Een duurzame manier om uw zwemwater te verwarmen is met behulp van zonnecollectoren. Deze worden meestal geplaatst op een dak en aangesloten op het leidingsysteem van de filterunit. Het water stroomt door de collectoren die door het zonlicht worden verwarmd. Het verwarmde water stroomt terug naar het zwembad. Het aantal collectoren is afhankelijk van de grootte van uw bad. Een afgedekt zwembad heeft minder collectoren nodig dan een niet afgedekt zwembad.

Heatpipes warmtesysteem

De warmtebuizen bestaan uit twee glazen buizen die in elkaar passen en waartussen een vacuüm heerst. Deze vacuümbuizen werken daardoor als een soort 'thermoskan'. Aan de buitenkant van de binnenste glazen buis is een coating laag opgedampt. Hierdoor warmt het daglicht dat door de buitenste glazen buis is doorgelaten de binnenste buis op. Doordat er tussen de buizen een vacuüm heerst gaat er geen warmte verloren door convectie. De speciale coating houdt warmteverlies tegen.
In de binnenste buis zit een koperen warmtepijp met daarin glycol dat zorg draagt voor een optimale warmtetransport naar de warmtewisselaar van het zwembad. Het voordeel van dit systeem is dat het al warmte genereert met daglicht. Dit in tegenstelling tot zonnecollectoren, waarbij de zon echt moet schijnen om warmte te genereren.

Starline warmtewisselaar

De warmtewisselaar wordt aangesloten op uw CV-installatie en brengt daaruit de warmte over naar het zwemwater. De warmtewisselaar schakelt automatisch in, zodra 
de temperatuur onder een vooraf ingegeven waarde daalt.

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt de (latente) warmte uit de buitenlucht en geeft deze af aan het zwembadwater door middel van een ingebouwde warmtewisselaar. Hoe hoger de luchttemperatuur, hoe hoger het rendement. Een warmtepomp is geschikt voor zowel binnen- als buitenbaden. Starline warmtepompen zijn gebaseerd op weersomstandigheden in de Benelux en inzetbaar tot temperaturen onder het vriespunt.