Zwembadfilters

Zwembadfilter

Een zwembadfilter zorgt voor filtratie van het zwemwater. Dit is de basis voor schoon en helder zwemwater. Belangrijk daarbij is dat de filtratie op de juiste manier gebeurt met een daarvoor geschikte filterinstallatie. Afhankelijk van het volume en het gebruik van het zwembad wordt gekozen voor een type zwembadfilter met een bepaalde capaciteit.

Hoe werkt een zwembadfilter

Een zwembadfilter bestaat uit een reservoir, gevuld met filtervulling; filterzand of glasparels. Het water wordt door eenzwembadpomp aangezogen en in het filter, door de filtervulling gestuurd. Fijn vuil blijft in het zandbed achter. Het filter moet een aantal uren per dag in werking zijn om alle deeltjes zoals zand, haar en zweefvuil op te vangen.

Verbeterde filtratie

De zwembadfilters van Starline zijn standaard uitgevoerd met een zogenaamde watercollector. Deze zorgt voor een optimale verdeling van het te filtreren water door de filtervulling in het zwembadfilter. Daardoor ontstaat er minder weerstand in het zwembadfilter en het water stroomt beter door. Dit resulteert in een verbeterde zwembadfiltratie.

Welk zwembadfilter is het meest geschikt voor uw zwembad?

Elke omstandigheid en locatie is anders. We leggen hieronder uit welk zwembadfilters er zijn en in welke omstandigheden ze geschikt zijn.

Starline Filter Laagbed

Bij normaal gebruik van uw zwembad en weinig vervuiling van het water kunt u het beste gebruik maken van een laagbed zandfilter. Een laag zandbed in het filter volstaat om het water schoon te houden.

Starline Filter Hoogbed

Maakt u veel gebruik van uw zwembad en/of is het water erg vervuild, dan adviseren we een zandfilter met een hoog zandbed. Doordat het water door een hoger zandbed stroomt, blijft er meer vervuiling achter in het filter voordat het water het filter verlaat.

Starline Plus Filter

Gebruikt u uw bad zeer intensief en/of is er veel vervuiling in het water? Dan kunt u het beste gebruik maken van een Starline Plus Filter. De filtervulling bestaat hier niet uit filterzand maar uit glasparels, waardoor het zwemwater nóg beter wordt gefilterd. De glasparels hebben een zelfreinigende werking, zeer effectieve filterwerking, reduceren de terugspoeltijd en behoeven minder onderhoud. Deze zelfreinigende glasparels gaan nagenoeg een leven lang mee.