Dynamic-line

Inbouwdelen

Inbouwdelen zijn onmisbaar in een zwembad. Dit zijn bijvoorbeeld de skimmers en de inspuiters. Deze onderdelen zijn nodig om het water te laten circuleren in uw zwembad en door de filterinstallatie. Op die manier dragen ze bij aan een optimale waterkwaliteit.
Inbouwdelen bepalen daarnaast mede de uitstraling van uw zwembad. Deze zijn verkrijgbaar in RVS of kunststof. Verlichting en onderwaterluidsprekers worden meestal ook beschouwd als inbouwdelen.

Skimmers

Skimmers bevinden zich aan de bovenzijde van de wand en voeren het water en het vuil aan de oppervlakte weg. In de skimmer zit een mandje om het grove vuil, zoals bladeren, op te vangen en te voorkomen dat het in de pomp terecht komt.

Niveauregelaar

Een niveauregelaar reguleert de hoogte van het waterniveau. Meestal bevindt de niveauregelaar zich in de skimmer. Het waterniveau kan door verschillende oorzaken variëren. Denk aan verdamping van water waardoor het niveau daalt of regenval waardoor deze stijgt.
Het regelen van het waterniveau is van belang om een goede afroming van vuil aan het wateroppervlak door de skimmers te kunnen waarborgen en voor het soepel op- en afrollen van uw automatische zwembadafdekking als u deze opent of sluit.

Inspuiters

Als het water in de filterinstallatie gezuiverd is, gaat het via de inspuiters weer terug het zwembad in. Het water dat retour komt is gefilterd, gedesinfecteerd en eventueel verwarmd. De positie van de inspuiters is meestal tegenover de skimmers voor een goede doorstroming. De inspuiters zijn verstelbaar voor een optimale afstemming van de watercirculatie.

Bodem- of lagewandafvoer

Deze inbouwdelen bevinden zich onder in het zwembad. Naast de skimmers, die een voor een juiste watercirculatie zorgen aan het wateroppervlak, zorgen de bodem- of 
lagewandafvoer voor een optimale watercirculatie op een diep niveau.

Zwembadverlichting

Zwembadverlichting is sfeerbepalend wanneer u met uw familie of vrienden de avonduren op uw terras doorbrengt dan geeft zwembadverlichting een extra dimensie aan uw zwembad en de tuin. Daarnaast nodigt het ook uit om 's avonds nog heerlijk te zwemmen. Extra's in en om uw zwembad U kunt uw zwembad en de omgeving daarvan helemaal afmaken met accessoires. Een vitaliserende waterval of een buitendouche om u even af te spoelen behoren tot de mogelijkheden.